Blog!

Al een tijdje loop ik met het idee om een blog / vlog te maken. Maar hoe pak je dit aan? Hoe geef je dit vorm op je website? Over wat voor onderwerpen ga je schrijven / filmen? Er is veel denkwerk aan vooraf gegaan en ‘still going’ 😉 Er staat inmiddels een ‘voorstel vlog’ in de planning zodat jullie al een beetje meer kennis kunnen maken met Texel en mij als JuffieAnders en zie vandaag hier mijn eerste blog bericht!

Verder zullen er actuele onderwerpen aan bod komen, zal ik af en toe over situaties uit de praktijk vertellen (uiteraard zonder details / persoonlijke gegevens en foto’s tenzij ouders hiervoor toestemming geven), ‘verhalen’ uit mijn eigen ervaring als ouder zijnde waar ik

sdr

Totale ontspanning bij Texel, lekker slapen!

zelf tegen aanloop en hoe ik deze probeer op te lossen. Heel veel situaties kunnen al gemakkelijker gemaakt worden door naar positieve punten te kijken (wat gaat er al goed), complimenten te geven en niet onbelangrijk, door gebruik van humor. Grapjes maken kan gelijk al voor wat ontspanning zorgen. Dit merk ik ook vaak bij ‘twistpunten’ met onze 3- jarige peuter. Als ik boos reageer, reageert hij boos terug. Zoek ik de humoristische kant op, dan bereik ik vaak veel gemakkelijker en sneller mijn doel. Uiteraard valt niet alles op te lossen met humor en is het ook niet in alle situaties geschikt. Maar waar het wĂ©l kan, ben ik er een enorme voorstander van!

Heel graag hoor ik ook van jullie over wat voor onderwerpen jullie zouden willen lezen in mijn blog of wat voor video’s jullie graag zouden willen zien in mijn vlog! Dit kan via “reactie plaatsen ” onder dit bericht, via facebook  http://www.facebook.com/JuffieAnders of via de e-mail JuffieAnders@gmail.com. Op verzoek zal er ook een blog verschijnen over prestatiedrang en faalangst. Deze onderwerpen werden los van elkaar ingebracht maar kunnen heel veel raakvlakken hebben met elkaar. Maar hier later dus meer over! Houd deze pagina in de gaten! 🙂

Het eerstvolgende blog zal gaan over de komende drukke en vaak spannende tijd voor kinderen. Hoe kun je dit als ouder(s) / verzorger(s) goed begeleiden?

Dit bericht is geplaatst in Blog / vlog met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *