JuffieAnders als begeleidster

  • Begeleiding van gezinnen in het omgaan met de problematiek van het kind
  • Inzet eigen hond als therapiehond (indien gewenst en na beoordeling geschiktheid van de eigen hond)
  • Begeleiding bij het kiezen en in huis halen van een eigen (therapie)hond en training hiervan

In sommige gevallen is het fijn om thuis in gezinssituatie ook handvaten te krijgen hoe om te gaan met de problematiek van het kind. Dit kan door middels van een huisbezoek maar ook doordat de ouder(s) / verzorger(s) mee komen tijdens een coachingssessie. Tijdens het intake gesprek wordt besproken of hier behoefte aan is maar uiteraard kan dit gedurende het coachingstraject aangepast worden.

Als er thuis een hond is kan het voor het kind heel leuk en motiverend zijn om de oefeningen ook met de eigen hond te doen. Daarvoor zal er dan een thuisbezoek afgelegd worden om te beoordelen of de eigen hond hiervoor geschikt is. Voor deze beoordeling is het waarschijnlijk het handigst om een coachingssessie (deels) met de eigen hond te doen (locatie in overleg). Uw hond hoeft niet over speciale vaardigheden te beschikken maar moet wel sociaal zijn en het leuk vinden om met uw kind te ‘werken’.

Als u nog geen (therapie)hond heeft maar wel graag eentje in huis wilt nemen kan ik u adviseren en begeleiden bij de keuze. Elk ras heeft zijn specifieke kenmerken en maakt een hond meer of minder geschikt voor het doel wat u voor ogen heeft. Ook kan ik begeleiden in de training van uw pup als deze eenmaal bij u thuis is.