JuffieAnders als juf

  • Bijles in alle vakken van de basisschool
  • Leerbegeleiding basisschool en onderbouw voortgezet onderwijs
  • Cito training

Soms is het nodig of fijn om wat extra ondersteuning te krijgen bij het leren. Dit kan zowel inhoudelijk als leerondersteunend gericht zijn. Met mijn ruime ervaring als leerkracht in het basisonderwijs geef ik bijles in alle vakken van de basisschool.

Kinderen moeten, net als meesters en juffen, tegenwoordig heel veel kunnen en doen in beperkte tijd. Eigenlijk heel tegenstrijdig want kinderen die ‘veel moeten’ hebben meer tijd en aandacht van de juf of meester nodig terwijl deze juist per kind steeds minder tijd heeft. Hierdoor komen steeds meer kinderen in de problemen. Als JuffieAnders kan ik dat stukje extra aandacht en tijd wel bieden.

Een net even andere uitleg dan wat de eigen juf / meester geeft en wat individuele aandacht kan al een wereld van verschil maken. Het kan ook zijn dat de moeilijkheden niet liggen bij de inhoud maar bij de manier van leren. “Leren moet je ook leren” wordt vaak gezegd. Dat is dan ook precies waar we (ook) naar gaan kijken. Elk kind heeft een bepaalde leerstijl die hem of haar het beste ligt maar wellicht nog niet ‘ontdekt’ heeft.

Tegenwoordig wordt er ook veel (na)druk gelegd op de Cito toets. Hoe ga je hier als kind mee om? In de Citotraining gaan we zowel inhoudelijk oefenen als leren hoe je ontspannen deze toets tegemoet kunt treden.