Minder hondenbeten, daar zetten we samen onze tanden in!

flyer hondenbeten nieuw

De maanden april en mei staan bij JuffieAnders in het teken van ‘preventie van hondenbeten bij kinderen en jongeren’!

Als vrijwilliger ga ik bij scholen langs om kinderen te leren hoe ze nu eigenlijk met honden om zouden moeten gaan. In de media komen met regelmaat van de klok helaas berichten voor over (ernstige) bijtincidenten. Aan de hand van het landelijk project uit  “Minder hondenbeten, daar zetten we samen onze tanden in!” van organisatie LICG,  leer ik kinderen en jongeren wat ze wel en niet bij een (vreemde) hond zouden moeten doen.  Deze les kan ik geven aan elke leeftijdsgroep. Door mijn achtergrond als leerkracht pas ik zelf de les aan, aan het niveau van de kinderen. De les bestaat uit een ‘theorie- en praktijkgedeelte’. Het praktijkdeel bestaat uit, voor kinderen die dat willen, een aaitje en spelletje met mijn eigen (therapie)hond Texel. De lessen geef ik in principe op maandag en donderdag.

Lijkt jou dit leuk en zinvol voor jouw klas als leerkracht of als ouder voor de klas van jouw kind? Stuur dan een e-mail naar JuffieAnders@gmail.com. Dan neem ik weer contact op met jou of de leerkracht van jouw kind.

Opgeven kan tot en met 16 april zodat er dan een planning gemaakt kan worden (indien gewenst kan een les ook al voor 16 april gepland worden).

 

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Nieuws, School, Voorlichting met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *