Wie zijn wij

IMG_1051

 

 

Mijn naam is Joke de Bruijn – Braaksma, getrouwd, moeder van een zoon en dochter. Wij hebben 2 honden, waarvan ik onze Duitse staander Texel inzet bij de coaching.

Na ruim acht jaar in het basisonderwijs (bovenbouw) gewerkt te hebben was het tijd voor het verwezenlijken van mijn ‘droombaan’. Het is altijd mijn wens geweest om het werken met kinderen en dieren te combineren. Daarvoor heb ik de opleidingen tot therapiehondenbegeleidster in mei 2015 en kindercoach in mei 2016 succesvol afgerond. In mijn werk als leerkracht moest ik er zijn voor de kinderen als groep, de tijd voor elke leerling individueel was beperkt. Als leerkracht bewaak je vooral het leerproces van het kind, terwijl ik ook graag de persoonlijke ontwikkeling van het kind wil begeleiden. Juist in de kinderen waarbij alles even niet vanzelfsprekend verliep, vond ik mijn uitdaging. Het zoeken en vinden van oplossingen waardoor het kind weer ‘verder’ kon. Als leerkracht kom je simpelweg tijd te kort om hier uitgebreid mee aan de slag te kunnen gaan. Tijdens mijn opleiding tot therapiehondenbegeleidster ontstond al snel het idee om het werk als kindercoach te combineren met het werken met therapiehonden. Heel bewust noem ik het ‘coachen met honden’ omdat ik het niet ‘zwaar’ wil laten klinken. Mijn coaching en trainingen wil ik heel laagdrempelig houden, het is voor iedereen. Niet alleen voor kinderen of jongeren met (ernstige) problemen maar ook juist voor kinderen bij wie ‘het even niet loopt’. Zo is de coaching ook heel geschikt als preventieve inzet. In JuffieAnders komt mijn werkervaring als leerkracht samen met het werk als kindercoach in combinatie met coachen met honden. Naast het coachen en begeleiden verzorg ik ook workshops / kinderfeestjes en geef ik bijles / studiebegeleiding.

IMG_9480Texel is een Duitse Staande Langhaar reu van inmiddels alweer 10 jaar oud. Texel is een ontzettend lieve hond die graag samen mét en vóór mensen werkt. Waar het kan zet ik hem dan ook in bij het coachen / trainen van het kind of de jongere. Texel is tijdens mijn opleiding tot therapiehondenbegeleidster getest en goedgekeurd om dit werk te mogen doen.